'PSG-president Al-Khelaïfi speelt grote rol in overname van Manchester United'

'PSG-president Al-Khelaïfi speelt grote rol in overname van Manchester United'

09-06-2023 19:14

Nasser Al-Khelaïfi is nauw betrokken bij de mogelijke overname van Manchester United. De president van Paris Saint-Germain onderhandelt tussen de Glazer-familie, de huidige eigenaar, en de Nine Two Foundation van Sjeikh Jassim. 

The Athletic schrijft dat Al-Khelaïfi onlangs is benaderd door de Glazer-familie met de vraag of Jassim zijn bod wil verhogen. United besloot in november de club te koop te zetten en de race gaat tussen twee partijen: de Nine Two Foundation en de britse miljardair Sir Jim Ratcliffe. Al-Khelaïfi dient als adviseur voor de partij van Jassim.

De Glazer-familie heeft inmiddels vijf biedingen ontvangen van Jassim, maar raakt steeds meer gefrustreerd door het langzame handelen. Ratcliffe zou dan ook meer kans maken om de club in handen te krijgen. Hassim biedt een bedrag van bijna vijf miljard pond, omgerekend ruim vijfenhalf miljard euro. Met dit bod zouden ook alle aandelen van de club weer geprivatiseerd worden en wordt United van de beurs afgehaald. 

Men weet zeer weinig van Jassim af en er zouden slechts een handvol foto's van de miljardair bestaan. Zijn vertegenwoordigers stellen dat Jassim onafhankelijk 'zeer rijk' is, maar de onbekendheid van de koper zorgt voor de nodige onrust bij United. Binnen de club is men bang dat Jassim geld van de Qatarese overheid gebruikt om de club te kopen, waarna United staatsbezit zou kunnen worden van Qatar. 

Ratcliffe is al eigenaar van OGC Nice. Volgens de reglementen mag iemand niet eigenaar zijn van twee clubs die in dezelfde competitie kunnen uitkomen, waardoor de verwachting is dat Ratcliffe zijn aandelen bij de Franse club vermindert of verkoopt. UEFA-president Aleksander Ceferin liet onlangs echter al doorschemeren dat hij niet zeker weet of deze regel in stand kan worden gehouden in het huidige voetbalklimaat.