Belgische gegadigde is bekend: 'Anderlecht probeert Dolberg naar Brussel te halen'

Belgische gegadigde is bekend: 'Anderlecht probeert Dolberg naar Brussel te halen'

09-06-2023 18:25 Laatste update: 10-06-2023 12:12
12

Recent deed het gerucht al de ronde dat een Belgische club zou azen op Kasper Dolberg. De Deen mag vertrekken bij OGC Nice. Nu is het ook bekend om welke club het gaat: RSC Anderlecht. De Brusselaars zullen daarvoor wel in de buidel moeten tasten.

Vier jaar geleden betaalde Nice nog zo'n 20 miljoen euro voor Dolberg, die bij Ajax te boek stond als een groot talent. In zijn eerste seizoen in de Ligue 1 kon de aanvaller die verwachtingen nog enigszins inlossen, met elf competitietreffers onder meer. Nadien ging het echter steeds verder bergaf. Dit seizoen leende Nice hem uit aan achtereenvolgens Sevilla FC en Hoffenheim, maar dat was tot twee keer toe geen succes.

Nu mag de 25-jarige Dolberg definitief vertrekken. Volgens Het Laatste Nieuws heeft Anderlecht haar oogje laten vallen op hem. De reden daarvoor valt niet ver te zoeken, aangezien de sportieve cel in het Lotto Park tegenwoordig grotendeels uit Denen bestaat. Waarschijnlijk geloven Brian Riemer en Jesper Fredberg dat ze hun landgenoot weer op de rails kunnen krijgen.

Als Anderlecht echt haar slag wil slaan, zal het wel met geld op de proppen moeten komen. Naar verluidt verlangt Nice nog vijf tot zeven miljoen euro voor haar aanvaller. De Fransen leenden het voorbije seizoen overigens al Calvin Stengs uit aan Royal Antwerp FC.