Daarom dus Rode Duivel: Deman kan knappe cijfers en acties voorleggen bij Cercle

Daarom dus Rode Duivel: Deman kan knappe cijfers en acties voorleggen bij Cercle

09-06-2023 17:43
1

Domenico Tedesco verbaasde vriend en vijand door Olivier Deman op te roepen voor de Rode Duivels. De linkerflankspeler brak dit seizoen door bij Cercle Brugge. Eleven Sports ruggesteunt de beslissing van de bondscoach met een compilatie van zijn fraaiste acties en statistieken.

De selectie van Deman werd hier en daar onthaald op ongeloof, maar bij Cercle regeerde uiteraard de trots. De Vereniging weet al langer wat de linkspoot in zijn mars heeft. Eleven Sports heeft enkele van zijn strafste cijfers opgelijst. Zo liep Deman de voorbije jaargang in totaal ruim 400 kilometer, wat bij Cercle dezer dagen een basisvoorwaarde is om in het elftal te geraken.

Daarnaast is onze jonge landgenoot niet vies om de mouwen op te stropen. Met 225 duels en 61 geslaagde tackles staat hij ook verdedigend zijn mannetje. Daarnaast biedt Deman op aanvallend vlak een meerwaarde. Vier keer zette hij een ploeggenoot op weg naar een doelpunt. Zijn enige eigen treffer maakte hij dan weer op het veld van KRC Genk.

De Rode Duivels staan vanaf komende zaterdag nog voor een belangrijk tweeluik in de strijd om een EK-ticket. Eerst ontvangen ze Oostenrijk in Brussel, drie dagen later volgt de verplaatsing naar Estland.