Fans van Club Brugge zijn het eens: Lang verkozen tot 'Speler van het Jaar'

Fans van Club Brugge zijn het eens: Lang verkozen tot 'Speler van het Jaar'

09-06-2023 17:10
18

Voor Club Brugge werd de campagne in de Jupiler Pro League er eentje om snel te vergeten. De supporters hadden weinig lichtpunten om zich aan op te warmen, maar moesten toch een 'Speler van het Jaar' uitkiezen. Noa Lang is als beste uit de stembus gekomen.

Sinds de afloop van het seizoen kregen de Brugse fans de tijd om hun stem uit te brengen. Lang slaagde erin om de meeste voorkeuren te verzamelen. Het Nederlandse woelwater begon langzaam vanwege een blessure, maar geraakte na het WK (als één van de weinige Bruggelingen) helemaal onder stoom. Tussen de vele onvoorspelbare dribbels door krikte Lang ook zijn statistieken op. Uiteindelijk klokte hij af op negen doelpunten en zeven assists.

Uit hem blijkt Club Brugge het meeste plezier gehaald te hebben de voorbije maanden. Voor het overige was het eerder kommer en kwel, op de historische overwintering in de Champions League na dan. De titelverdediger in de JPL presteerde erg wisselvallig en geraakte niet verder dan een vierde stek en een (weliswaar bepalende) rol als scherprechter.