Transfermarkt maakt duurste JPL-speler bekend: KAA Gent en Antwerp aan het feest

Transfermarkt maakt duurste JPL-speler bekend: KAA Gent en Antwerp aan het feest

09-06-2023 14:00
23

Het seizoen zit erop en we kunnen stilaan uitkijken naar de zomertransferperiode. Daar horen ook enkele nieuwe marktwaardes bij. Volgens Transfermarkt mag onder andere KAA Gent nu ook stilaan beginnen hopen op de jackpot, net zoals Royal Antwerp FC.

Na het goede seizoen en de titel mag Royal Antwerp FC namelijk een feestje vieren. Niet alleen kon het zich kronen tot kampioen, het zag de waarde van de spelersgroep ook de grens van honderd miljoen euro doorbreken. De spelersgroep is nu 107,5 miljoen euro waard volgens Transfermarkt.

De duurste Antwerp-speler is Arthur Vermeeren, die zijn waarde verdubbelde tot maar liefst zeventien miljoen euro. Daarmee is hij echter niet de meest waardevolle speler in onze competitie. Dat is KAA Gent-spits Gift Orban geworden, die gewaardeerd wordt op twintig miljoen euro. Niemand in onze competitie doet beter dan de Nigeriaan en lijkt de Buffalo's bij een zomertransfer dan ook de jackpot te gaan opleveren.

Ook bij KRC Genk mag men vieren met een verhoging van transferwaarden voor Mike Trésor (vijftien miljoen euro), Joseph Paintsil (twaalf miljoen euro) en Bilal El Khannous (dertien miljoen euro). Daarna zag die andere titelkandidaat Union SG ook de waarde van Victor Boniface verdubbelen naar twaalf miljoen euro.

Club Brugge in de min
Daarnaast is er minder nieuws voor Club Brugge, dat de marktwaarde van de spelersgroep met maar liefst twintig miljoen euro zag dalen, al blijft het met 137,3 miljoen euro wel de duurste kern van het land hebben. Jorne Spileers (2,5 miljoen euro) en Bjorn Meijer (tien miljoen euro) zagen hun waarde wel groeien, maar Andreas Skov Olsen (veertien miljoen euro), Hans Vanaken (tien miljoen euro) en vooral Roman Yaremchuk (vijf miljoen euro) moesten inboeten.

Verder zagen onder andere Bart Verbruggen (RSC Anderlecht, tien miljoen euro), Ayase Ueda (Cercle Brugge, zes miljoen euro) en Hugo Cuypers (KAA Gent, elf miljoen euro) hun waarde nog groeien.

De top 10
1. Gift Orban (AA Gent) - 20 miljoen euro
2. Arthur Vermeeren (Antwerp) - 17 miljoen euro
3. Mike Trésor (Genk) - 15 miljoen euro
4. Noa Lang (Club Brugge) - 15 miljoen euro
5. Andreas Skov Olsen (Club Brugge) - 14 miljoen euro
6. Bilal El Khannouss (Genk) - 13 miljoen euro
7. Joseph Paintsil (Genk) - 12 miljoen euro
8. Victor Boniface (Union) - 12 miljoen euro
9. Hugo Cuypers (AA Gent) - 11 miljoen euro
10. Bryan Heynen (Genk) - 11 miljoen euro