Club Brugge pakt toch mooie som, Real Valladolid neemt Larin definitief over

Club Brugge pakt toch mooie som, Real Valladolid neemt Larin definitief over

09-06-2023 11:16
4

Club Brugge staat voor een drukke transferzomer en zal nog afscheid gaan nemen van flink wat spelers. Ook van Cyle Larin, die de club nog wat geld gaat opleveren.

De Canadese spits werd na een minder seizoensbegin uitgeleend aan Real Valladolid, waar Larin helemaal kon ontploffen. De Spaanse club zou bij behoud in La Liga de spits ook definitief in huis moeten halen voor anderhalf miljoen euro, maar slaagde er niet in om de degradatie te vermijden. Toch mag Club Brugge nog hopen op dat geld.

Bij Cadena COPE onthult Fran Sanchez, sportief directeur van Valladolid, namelijk dat zijn club Larin gewoon voor die som zal overnemen. Al betekent dat niet dat hij ook bij Valladolid zal blijven. "Verschillende clubs uit La Liga hebben al naar hem geïnformeerd, waarvan ook één die volgend seizoen Europees speelt", klinkt het.

"Het zal misschien moeilijk worden om hem te houden, maar als er geen bevredigend aanbod komt, blijft Larin gewoon hier. De club neemt immers zijn contract over", spreekt Sanchez duidelijke taal over Larin.

Club Brugge mag daardoor binnenkort anderhalf miljoen euro bijschrijven voor de spits die gratis werd overgenomen. Eerder nam het ook al afscheid van Irsan Mursic (KVC Westerlo), Mathis Servais (SK Beveren) en Senne Lammens (Royal Antwerp FC).