UPDATE: ‘RB Leipzig wil van Openda (ex-Club Brugge) recordtransfer maken’

UPDATE: ‘RB Leipzig wil van Openda (ex-Club Brugge) recordtransfer maken’

09-06-2023 09:30 Laatste update: 19:46
21

Loic Openda vervolgt waarschijnlijk zijn loopbaan bij RB Leipzig, de spits is persoonlijk rond met de Duitse club. Het ontbreekt echter op een akkoord over het transferbedrag met huidige club RC Lens. Dat meldt transferexpert Fabrizio Romano.

Openda wordt al langer gelinkt aan clubs die Champions League-voetbal spelen. De spits wil namelijk hogerop. Na interesse van AC Milan, kwam RB Leipzig op de proppen. Nu zouden Leipzig en Openda akkoord zijn, maar houdt RC Lens vooralsnog de deal af. De club vindt het bod van 30 miljoen euro namelijk niet genoeg.

De aanvaller kwam afgelopen zomer over van Club Brugge en was tijdens het eerste seizoen meteen op dreef in de Ligue 1. Openda speelde dit seizoen 38 matchen voor RC Lens en kwam maar liefst 21 keer tot scoren.

Update: Volgens Sacha Tavolieri is RB Leipzig een nieuw bod aan het voorbereiden voor Loïs Openda. De Duitsers hopen dat RC Lens overstag zal gaan voor dertig miljoen plus vijf miljoen euro aan bonussen. Club Brugge heeft overigens een doorverkooppercentage van 12.5% afgedwongen.