Walsh maakt debuut als international: Wij gaan vol voor WK 2026

Walsh maakt debuut als international: "Wij gaan vol voor WK 2026"

09-06-2023 12:00

Sandy Walsh speelt normaal gezien volgende week zijn eerste interland voor Indonesië. De verdediger van KV Mechelen ziet het daar groot. Hij wil meespelen op het WK 2026.

"Door omstandigheden – aanhoudende paspoortproblemen, blessures en data waarop Mechelen mij niet kon vrijgeven – heb ik langer geduld moeten oefenen dan voorzien”, legt Walsh uit bij Gazet Van Antwerpen. "Het positieve aan dit verhaal is wel dat ik mijn debuut zal maken in Surabaya, de tweede grootste stad van Indonesië, maar vooral de geboorteplaats van mijn grootvader. Dat wordt een debuut om in te kaderen."

In 2026 wordt het WK met 48 clubs gespeeld. Dat opent perspectieven voor Indonesië. "We staan ver gerangschikt op de FIFA-ranking (149ste, red.), maar tegen ieders verwachting in zijn we ook op de Asian Cup geraakt. We gaan er dus vol voor, wetende dat op het volgende WK meer Aziatische teams mogen deelnemen."

Indonesië speelt in de komende periode twee vriendschappelijke interlands. Komende woensdag speelt het tegen Palestina, op 19 juni wacht wereldkampioen Argentinië.