Bakayoko-collega Simons gelinkt aan Arsenal: 'Straks met familie beslissen'

Bakayoko-collega Simons gelinkt aan Arsenal: 'Straks met familie beslissen'

09-06-2023 09:10
2

Xavi Simons baalt nog altijd van het vertrek van trainer Ruud van Nistelrooij bij PSV. De twintigjarige aanvallende middenvelder zag in de voormalig topspits een gelijkgestemde, vertelt hij in de Volkskrant. Ook staat de collega van Rode Duivel Johan Bakayoko in de belangstelling van Arsenal.

"We zijn dezelfde types. Ik zag mezelf een beetje in hem. Hoe hij voetbal beleeft, beleef ik het ook. Die passie en wilskracht zitten in mij. Hij heeft me naar PSV gebracht en op het podium gezet. Dat ik nu bij het Nederlands elftal zit, komt ook een beetje door hem", stelt Simons.

De spelmaker zag dat Van Nistelrooij óók elke dag bezig was met beter worden. "Je mag mooi dromen, maar je moet er alles aan doen om die dromen waar te maken. Ik zag het aan hem: hoe hij wedstrijden inging of besprekingen. Ik wens hem al het beste. Voor mij was het een eer om met Van Nistelrooij te werken."

Dat Simons werd genoemd als één van de spelers die over de trainer had geklaagd, zat hem dan ook flink dwars. "Dat deed iets met me, want ik ben close met hem. Ik ben direct naar hem toegegaan en heb hem uitgelegd wat er is gebeurd. Gelukkig is alles goed tussen ons."

Arsenal
Of Simons zelf bij PSV blijft, is nog onzeker. Simons kan namelijk de collega worden van Rode Duivel Leandro Trossard. Arsenal heeft nadrukkelijk belangstelling. "Ik weet het nog niet. Ik ben nu bij het Nederlands elftal, ga hier twee weken aan de slag en dan zullen we zien wat er gebeurt. Straks gaan we samen met familie beslissen wat het beste voor me is."