'Rode Duivels De Bruyne en Lukaku vangen hoogste salaris van CL-finalisten'

'Rode Duivels De Bruyne en Lukaku vangen hoogste salaris van CL-finalisten'

09-06-2023 08:55
1

Aanstaande zaterdag staan Manchester City en Internazionale tegenover elkaar in de Champions League-finale. Grootverdieners bij hun ploeg zijn toevallig Rode Duivels Kevin De Bruyne en Romelu Lukaku.

Kevin De Bruyne zou bijna 24 miljoen euro verdienen volgens de website Capology. Erling Haaland volgt op een brutoloon van ongeveer 22,5 miljoen euro. Op de derde plek staat Jack Grealisch van Manchester City met bijna 18 miljoen euro.

Hoewel Lukaku een stuk minder verdient dan bovenstaande Manchester City-spelers, voert de Rode Duivel wel de lijst bij Internazionale aan. Lukaku verdient namelijk bijna 11 miljoen euro bruto. En dat terwijl er andere internazionale-spelers zijn die meer verdienen. Toch vangt Lukaku netto het hoogste salaris. Dat komt omdat de spits vanwege een voordelige belastingregel in Italië voor Lukaku, aldus Het Belang van Limburg.

De Bruyne en Lukaku treffen elkaar na de Champions League-finale weer snel bij de Rode Duivels. Die spelen op 17 juni namelijk een EK-kwalificatiewedstrijd tegen Oostenrijk.