Ook tweede beker van Antwerp stuk, ontwerper reageert: “Behandel als kristal”

Ook tweede beker van Antwerp stuk, ontwerper reageert: “Behandel als kristal”

08-06-2023 19:20
14

Royal Antwerp FC was meer dan uitzinnig van vreugde na het behandel van het kampioenschap van de Jupiler Pro League. Dit was ook te zien aan de beker die de club uitgereikt kreeg, de eerste beker ging snel stuk en veranderde in een hoed voor Gastón Ávila. Hierna kreeg Antwerp een tweede exemplaar en deze ging ook stuk. De ontwerper van de beker, Johan Neyrinck reageert op dit gegeven.

Neyrinck was degene die de beker voor de kampioen van de Jupiler Pro League ontwierp in 2016. Neyrinck weet dat het om een kwetsbaar object gaat. “Daarom zijn er twee versies van, één versie wordt bewaard in een vitrinekast. Daarnaast is er ook een showexemplaar dat wordt gebruikt om op het veld in de lucht te steken na de overwinning”, citeert Het Nieuwsblad Neyrinck.

Neyrinck vertelt dat het showexemplaar extra stevig is gemaakt, zodat deze de eerste viering op het veld kan weerstaan. Dit bleek niet het geval te zijn, toch toont Neyrinck begrip voor het feest van Antwerp dat al 66 jaar geen kampioen meer werd. “Ik kan me voorstellen dat de ontlading bij Antwerp heel groot moet geweest zijn”, deelt Neyrinck.

Maandagavond ging het opnieuw mis met de beker voor Antwerp, dit keer ging het om het fragielere exemplaar. Ook dit keer was het Ávila die betrokken was, de linkervleugelverdediger liet de beker vallen tijdens de afterparty. “Eigenlijk zou je de trofee moeten behandelen als een kristallen object. Het is een heel kwetsbaar stuk”, besluit Neyrinck.