Antwerp-coach Van Bommel hielp bij transfer: Heel goed gedaan

Antwerp-coach Van Bommel hielp bij transfer: "Heel goed gedaan"

08-06-2023 16:45

Ruben van Bommel heeft een inkijkje gegeven in zijn keuze om naar AZ te gaan. De achttienjarige aanvaller had meerdere redenen voor het maken van die keuze en dankt daarvoor onder andere zijn vader Mark van Bommel, coach bij Royal Antwerp FC.

Van Bommel verruilt MVV Maastricht deze zomer voor AZ, terwijl ook clubs als FC Twente en Go Ahead Eagles in de markt waren. In gesprek met 1Limburg legt Van Bommel zijn keuze uit. "Er zijn meerdere redenen. Het gevoel was goed en het is een club waar je je echt kunt ontwikkelen. Ze geven de jeugd echt een kans. Het gevoel helpt heel veel bij die keuze."

"Ze hebben me goed geholpen bij de keuze die ik heb gemaakt en het proces", vertelt Van Bommel over zijn familie, onder wie opa Bert van Marwijk en vader Mark van Bommel. Van Bommel junior hoopt dat hij in de voetsporen van de twee kan treden. "Daar kan ik alleen maar van dromen. Laat ik nu de eerste stappen maar eens zetten. Daarin maak ik mijn eigen keuzes. En als ik vragen heb, dan vormen zij een prima klankbord."

Tot slot vertelt de buitenspeler nog over het doel dat hij komend seizoen in Alkmaar heeft. "Zo veel mogelijk minuten maken en het liefst een basisplek veroveren daar", besluit hij.