'Ook OGC Nice wil afscheid nemen van Dolberg, Belgische club denkt aan spits'

'Ook OGC Nice wil afscheid nemen van Dolberg, Belgische club denkt aan spits'

08-06-2023 17:30 Laatste update: 17:34
14

Kasper Dolberg staat voor een belangrijke zomer en moet een beslissing gaan maken over zijn toekomst. Na een mindere uitleenbeurt aan TSG Hoffenheim kan de Deense spits ook vertrekken bij moederclub OGC Nice. Daar wil een Belgische ploeg van profiteren.

Bij FootMercato klinkt het dat Hoffenheim heeft besloten om de aankoopoptie in het huurcontract niet te lichten, waardoor Dolberg terugkeert naar moederclub Nice. Ook bij de Franse club, die in 2019 nog twintig miljoen euro betaalde voor hem, is er geen toekomst voor Dolberg. Hij mag dan ook vertrekken en aan interesse is er geen gebrek.

Naar verluidt toont een niet nader genoemde Belgische club interesse in de spits, terwijl ook clubs uit Duitsland, Denemarken en de Engelse Championship worden gelinkt aan de spits. Daarnaast zou ook PSV eraan denken om de voormalige Ajax-spits in huis te halen.

Dolberg beleefde uiteindelijk weinig plezier aan zijn overstap naar Nice, waar hij in totaal 85 keer voor uitkwam. Daarin was hij goed voor 24 doelpunten en zeven assists. Bij Hoffenheim scoorde hij twee keer in veertien partijen.