OFFICIEEL: Liverpool haalt Mac Allister binnen als eerste transfer

OFFICIEEL: Liverpool haalt Mac Allister binnen als eerste transfer

08-06-2023 12:32

Liverpool heeft zijn eerste zomerversterking binnen. Alexis Mac Allister komt over van Brighton & Hove Albion en tekent een contract tot de zomer van 2028 op Anfield.

De transfer hing al een tijdje in de lucht. Mac Allister, die afgelopen winter wereldkampioen werd met Argentinië, wilde zelf dolgraag overstappen naar Liverpool. Aanvankelijk werd gemeld dat The Reds een bedrag rond de zeventig miljoen euro moesten betalen om de middenvelder los te weken, maar de transfersom valt een stuk lager uit. Volgens diverse media betaalt Liverpool exclusief bonussen omgerekend veertig miljoen euro. 

Manchester United was ook geïnteresseerd in Mac Allister, maar vist definitief achter het net. De aanvallende middenvelder speelde vier seizoenen bij Brighton, dat hem oppikte bij Argentinos Juniors. 

De 24-jarige Mac Allister is dolblij met zijn overstap naar Anfield. "Dit voelt geweldig, als een droom die uitkomt. Het is fantastisch om hier te zijn en ik kan niet wachten om te beginnen. Sinds ik hier ben heb ik kunnen zien hoe groot deze club is. De spelersgroep, de staf, iedereen."

De Argentijn krijgt bij Liverpool rugnummer 10 en treedt daarmee in de voetsporen van onder anderen Sadio Mané, Philippe Coutinho, Joe Cole en Steve McManaman. Hij zal volgend seizoen niet in de Champions League te bewonderen zijn, aangezien The Reds dit seizoen op een teleurstellende vijfde plek eindigde en dus uit zullen komen in de Europa League. 

We have reached an agreement for the transfer of @alemacallister from Brighton & Hove Albion on a long-term deal for an undisclosed fee ✍️

— Liverpool FC (@LFC) June 8, 2023