D'Hoest (29) is terug bij Club Brugge: Het voelt als thuiskomen

D'Hoest (29) is terug bij Club Brugge: "Het voelt als thuiskomen"

08-06-2023 12:29

Sven D'Hoest stopt per direct met voetballen. Door een aanhoudende knieblessure kan hij niet meer spelen, maar nu wil hij zich toeleggen op zijn trainerscarrière. Hij begon in april al als jeugdtrainer bij Club Brugge.

"Enkele maanden geleden zat ik samen met Club over een job als keepertrainer", legt D'Hoest uit bij Het Laatste Nieuws. "Een verkennend gesprek, met het oog op volgend seizoen. Gedurende mijn carrière ben ik altijd héél geïnteresseerd geweest in de werking rond en met doelmannen. Met al mijn trainers had ik een uitstekende band."

Door de verschuivingen na het ontslag van Scott Parker mocht D'Hoest nog sneller beginnen. "Daardoor kon ik in april meteen in de jeugdwerking instappen. Dankzij mijn nieuwe uitdaging bij Club blijf ik in het voetbal. Wat dat betreft, is de cirkel dan toch een beetje rond. Een groot deel van mijn leven heeft zich op Club afgespeeld. Voor mij voelt het dan ook als thuiskomen."

D'Hoest zat zes jaar in de jeugdopleiding van Club en maakte er ook zijn debuut als prof. Het bleef echter bij één wedstrijd voor de A-ploeg, waarin hij Colin Coosemans moest vervangen na een rode kaart.