Messi over relatie met Barcelona: Ik was erg gekwetst na mijn vertrek

Messi over relatie met Barcelona: "Ik was erg gekwetst na mijn vertrek"

08-06-2023 10:57
3

Lionel Messi baalt nog altijd van de manier waarop hij afscheid heeft genomen van FC Barcelona. De 35-jarige Argentijn, die naar Inter Miami CF verkast, is van mening dat hij op een andere manier weg had moeten gaan.

Barcelona wilde Messi dolgraag weer in de armen sluiten, maar dit bleek 'onmogelijk'. De hoofdrolspeler twijfelt of de Catalanen er daadwerkelijk alles aan gedaan hebben hem terug te halen. "Eerlijk gezegd weet ik niet of er alles aan gedaan is", laat hij in een exclusief interview optekenen door Mundo Deportivo. "Ze hadden, naar wat ik begrijp, toestemming gekregen van La Liga om me terug te halen."

"Maar er ontbraken veel dingen", vervolgt Messi. "De club was niet in staat om voor honderd procent zekerheid te bevestigen dat ik kon terugkeren. Het is begrijpelijk, gezien de situatie waarin de club verkeert." De Argentijn vermoedt dat er mensen binnen Barcelona zijn die een rentree tegengehouden hebben. "Er zijn vast mensen die niet willen dat ik terugkom. Net zoals mensen destijds niet wilden dat ik bleef, toen ik moest vertrekken. Er zijn mensen in het bestuur die vinden dat mijn terugkeer niet goed is voor de club."

"Vlak na mijn vertrek was ik erg gekwetst, door de manier waarop het gebeurde", vertelt Messi openhartig. "Op dat moment was ik een beetje boos." De aanvaller baalt voornamelijk van het feit dat hij niet op een normale manier afscheid heeft kunnen nemen van de fans. "Ik denk dat ik dat verdiend had. Ik werd neergezet als de slechterik in een film. Dat vond ik niet leuk, omdat het niet zo is gegaan. Op een goed moment wil ik nog afscheid nemen."