'Dessers (ex-Genk) wil CL-voetbal en kan na één jaar Cremonese verlaten'

'Dessers (ex-Genk) wil CL-voetbal en kan na één jaar Cremonese verlaten'

08-06-2023 10:12
2

Cyriel Dessers lijkt na één jaar alweer te vertrekken bij US Cremonese. De voormalig KRC Genk-spits is volgens diverse lokale Italiaanse en Schotse media in gesprek met Rangers FC.

Cremonese eindigde het Serie A-seizoen als negentiende en is volgend seizoen dus veroordeeld tot de Serie B. Dessers heeft daar naar verluidt geen trek in en zet zijn zinnen op een vertrek. Meerdere media, waaronder Glasgow TimesCalcio Cremonese en transferjournalist Nicolò Schira, melden dat Rangers in de race is om de Belg aan te trekken.

Dessers werd in de zomer van 2022 voor 6,5 miljoen euro gekocht door Cremonese. In Italië heeft de aanvaller nog een doorlopend contract tot de zomer van 2027, maar de kans is nihil dat Dessers deze gaat uitzitten. Het afgelopen seizoen kwam hij tot 26 competitieoptredens, waarin hij zes keer scoorde en twee assists gaf.

Rangers is door het vertrek van spits Alfredo Morelos op zoek naar een vervanger. Dessers is een belangrijke kandidaat om die vacature in te vullen. De Schotse club heeft zich geplaatst voor de voorrondes van de Champions League, wat betekent dat de Belgische spits mogelijk zijn entree in de grootste Europese competitie gaat maken.