'Gueye bezorgt KV Oostende kopzorgen en financiële lasten vanuit Spanje'

'Gueye bezorgt KV Oostende kopzorgen en financiële lasten vanuit Spanje'

08-06-2023 09:30 Laatste update: 09:40

Makhtar Gueye veroorzaakt problemen voor KV Oostende. Na een sterk begin bij KV Oostende, kelderden de prestaties van de aanvaller en werd hij uitgeleend aan Zaragoza. Ondertussen kampt KV Oostende met verkeersboetes uit Spanje voor een auto die ze voor Gueye hebben geleased. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

In de zomer van 2020 haalde KV Oostende Gueye binnen voor 1 miljoen euro en kreeg de aanvaller een Mercedes. Ondanks het scoren van 12 doelpunten in 31 wedstrijden in het vorige Jupiler Pro League-seizoen, stapelden de problemen zich op buiten het veld vanwege verkeersboetes en gedrag.

Gueye werd uitgeleend aan Zaragoza met een verplichte aankoopoptie van 3 miljoen euro. De mercedes ging mee naar Spanje en KV Oostende ontvangt vanuit daar nog steeds boetes voor verkeersovertredingen.

De situatie heeft zich ontwikkeld tot een financiele last voor KV Oostende. Daarnaast blijft het onzeker of de club erin zal slagen de auto terug te krijgen en of Zaragoza de verplichte aankoopoptie zal nakomen.

Gueye kwam dit Jupiler Pro League-seizoen nog 4 wedstrijden in actie voor KV Oostende. Daarin wist de aanvaller niet tot scoren te komen.