Debast over EK U21 ambities: We willen naar de halve finale, daarna kan alles

Debast over EK U21 ambities: "We willen naar de halve finale, daarna kan alles"

08-06-2023 07:40
1

Hoewel RSC Anderlecht al een tijdje geen matchen meer speelt, mag Zeno Debast binnenkort aan de bak. De verdediger staat binnenkort op het EK U21, waarvan de voorbereidingen nu zijn begonnen. Het jonge talent (19) spreekt zich uit over ambities op dat toernooi.

"Die vrije periode heeft wel goed gedaan om alles even te vergeten en mentale rust te zoeken. Daarna kon ik focussen op datgene wat er nu aankomt: het EK bij de beloften", vertelt Debast aan Sporza na het vroege einde van het Jupiler Pro League-seizoen voor Anderlecht.

Debast steekt ambities niet onder stoelen of banken. "We willen naar de halve finale, daarna kan alles", zegt Debast over de ambities op het EK.

Ook ging Debast kort in op de tegenstanders op het toernooi. "Nederland en Portugal kennen we, dat zijn goede tegenstanders. Georgië mogen we niet onderschatten, want ik hoorde dat het ook enkele spelers van zijn A-ploeg heeft gerekruteerd", aldus Debast over de groepsgenoten van de jonge Rode Duivels.

Debast speelde ook al 3 wedstrijden voor de 'echte' Rode Duivels. De verdediger speelde met de Rode Duivels tegen Wales, Nederland en Egypte in 2022.