Amrabat (ex-Club Brugge) buigt in slot: West Ham wint de Conference League

07-06-2023 23:01
5

West Ham United heeft de tweede editie van de Conference League gewonnen. De Anderlecht en KAA Gent-beul, beslist de finale tegen Fiorentina in de slotfase in zijn voordeel: 1-2.

Bij Fiorentina begon Sofyan Amrabat (ex-Club Brugge) in de basis. De voormalig middenvelder van onder meer FC Utrecht en Feyenoord zag hij zijn doelman al binnen de minuut werd getest. West Ham-aanvaller Michail Antonio haalde uit, maar zijn schot zorgde niet voor problemen. In het eerste halfuur gebeurde er bijzonder weinig. Beide ploegen tastten elkaar af en waren bang om risico's te nemen.

Het meest opmerkelijke moment van de eerste helft deed zich na 34 minuten voor. Fiorentina-aanvoerder Cristiano Biraghi werd bekogeld door West Ham-supporters en liep een forse hoofdwond op. Biraghi kreeg een tulband aangemeten en kon de wedstrijd voortzetten. De wedstrijd werd hervat en in de vijfde minuut van de blessuretijd dachten de Italianen via Luka Jovic op voorsprong te komen. De spits kopte echter vanuit buitenspelpositie binnen, waardoor de goal werd afgekeurd.

Op het uur kwam de finale eindelijk tot leven. Na hands van Biraghi ging de bal, na lang wikken en wegen, op de strafschopstip. Saïd Benrahma faalde niet van elf meter en zette West Ham op voorsprong. Lang konden The Hammers niet van de voorsprong genieten. Vijf minuten na de 0-1 bracht Giacomo Bonaventura, na voorbereidend werk van Amrabat, Fiorentina langszij.

De eindstrijd leek af te stevenen op een verlenging, maar die kwam er niet. West Ham pakte in de laatste minuut van de officiële speeltijd opnieuw de leiding. Een geweldige pass van Lucas Paquetà bereikte Jarrod Bowen, die op het vijandelijke doel afliep en in de verre hoek raak schoot.

In de blessuretijd gaf West Ham de voorsprong niet meer weg. The Hammers pakken hun eerste internationale prijs sinds 1999, toen de UEFA Intertoto Cup werd gewonnen.