Amrabat wil naar 'top tien club in de wereld': 'Manchester United is gecharmeerd'

Amrabat wil naar 'top tien club in de wereld': 'Manchester United is gecharmeerd'

07-06-2023 21:38
1

Sofyan Amrabat maakt het liefst een stap naar La Liga of de Premier League, vertelt broer Nordin Amrabat. De 36-jarige aanvaller onthult dat zijn jongere broer afgelopen winter contact heeft gehad met Manchester United-manager Erik ten Hag.

Amrabat doet woensdagavond voor ESPN verslag van de Conference League-finale tussen Fiorentina en West Ham United, waar zijn broertje in de basis staat. Kenneth Perez vraagt zich af of The Hammers niet iets is voor de jongste Amrabat-telg. "Hij heeft het goed bij Fiorentina. Je gaat niet Italië inruilen voor de middenmoot van de Premier League", aldus Nordin.

"Mijn broertje is 26 jaar, hij wil richting de top", vervolgt hij. Voorlopig wordt het nog geen Saudi-Arabië voor Amrabat. "Je weet het natuurlijk nooit, het wordt een sterke competitie als je ziet welke namen er allemaal naartoe gaan. Maar mijn broertje heeft nu de intentie om in de top te gaan spelen, volgens mij het liefst in Spanje of Engeland."

Volgens Nordin moet het een club uit de 'top tien van der wereld' worden. "Vanavond is een mooie mogelijkheid om je aan de wereld te tonen, tegenover Lucas Paquetá en Declan Rice, niet de twee minste middenvelders. Het is een hem om een goede pot neer te zetten en daarna af te wachten wie zich concreet gaat melden."

Manchester United
Afgelopen winter informeerde Ten Hag al bij de ex-speler van Club Brugge. "Volgens mij in januari. Maar Ten Hag zoekt nu een spits, dat wil hij eerst. Van daaruit gaat hij kijken wat er mogelijk is. Maar ik weet dat Ten Hag gecharmeerd van mijn broertje is, hij is onder hem doorgebroken (bij FC Utrecht, red.) en ze hebben een goede relatie, dus wie weet."