OFFICIEEL: KAA Gent stuurt Coulibaly als hoofdtrainer naar KRC Gent

OFFICIEEL: KAA Gent stuurt Coulibaly als hoofdtrainer naar KRC Gent

07-06-2023 21:27

KAA Gent gaat komend seizoen nog nauwer samenwerken met KRC Gent. Onder de noemen 'samen sterker' sturen de Buffalo's Elimane Coulibaly als hoofdtrainer naar de buren. Eric Ceulemans wordt dan weer de sportief manager van KRC Gent. Ceulemans gaat ook deel uitmaken van de scoutingscel van Jong KAA Gent.

Coulibaly werkte de voorbije jaren bij de jeugdteams van KAA Gent. Volgend jaar zal hij voor de groep gaan staan van het A-elftal van KRC Gent. De Senegalese ex-spits neemt meer dan waarschijnlijk enkele jonkies mee naar de buren.

'Talentvolle jonge spelers die in verdere ontwikkeling zijn bij KAA Gent zullen zich bij het eerste elftal van KRC Gent verder kunnen ontplooien. Op die manier kan het eerste elftal van KRC Gent een springplank zijn voor onze jeugd, die in 2e Amateur ervaring kan opdoen', klinkt het bij KAA Gent.

Michel Louwagie, CEO KAA Gent: “KAA Gent wil blijven inzetten op de ontwikkeling van de jeugd. De samenwerking met KRC Gent past in de globale visie van onze club en in het bijzonder in het project Elk Talent Telt. KAA Gent investeert daarom ook graag in de opleiding van jonge voetballertjes die trots de zwart-witte kleuren dragen. Datzelfde geldt ook voor alle andere clubs die deel uitmaken van Elk Talent Telt. De stamnummers 7 en 11 bewijzen dat KAA Gent en KRC Gent al een mooie geschiedenis hebben geschreven. Een intensieve samenwerking kan een win-win zijn voor een mooie toekomst.'..