OFFICIEEL: Messi voetbalt niet langer meer in Europa, Argentijn trekt naar Miami

OFFICIEEL: Messi voetbalt niet langer meer in Europa, Argentijn trekt naar Miami

07-06-2023 21:05
2

De kogel is door de kerk: Lionel Messi zet zijn loopbaan voort bij Inter Miami. De Argentijnse ster heeft een contract voor meerdere seizoenen getekend in de Verenigde Staten.

De 35-jarige Messi komt transfervrij over van Paris Saint-Germain. Hij verkiest het Amerikaanse aanbod boven het astronomische voorstel van Al Hilal, waar hij vierhonderd miljoen euro in twee jaar tijd kon verdienen. De zevenvoudig Ballon d'Or-winnaar zag, in tegenstelling tot Cristiano Ronaldo en Karim Benzema, echter geen heil in een overstap naar Saudi-Arabië.

Messi leek zijn zinnen te hebben gezet op een terugkeer naar FC Barcelona, de club waar hij tussen 2004 en 2021 grote successen vierde en uitgroeide tot één van de beste spelers aller tijden. De Catalanen wilden hem ook dolgraag in de armen sluiten, maar de financiële problemen in Camp Nou maakten een hereniging uiteindelijk onmogelijk.

De zevenvoudig Ballon d'Or-winnaar kwam in 2000 terecht in La Masía, de befaamde opleiding van Barcelona. Liefst 23 jaar later vertrekt de Zuid-Amerikaan uit Europa. Messi speelde in totaal 778 officiële wedstrijden voor de Catalanen en 75 voor PSG. Hij kwam in Europa tot 710 doelpunten en 339 assists.