OFFICIEEL: Bellingham trekt richting Real dat enorme transfersom betaalt

OFFICIEEL: Bellingham trekt richting Real dat enorme transfersom betaalt

07-06-2023 17:31 Laatste update: 17:40
1

De kogel is door de kerk: Jude Bellingham mag zichzelf speler van Real Madrid noemen. Borussia Dortmund bevestigt dat de Engelsman de overstap maakt. Real betaalt 103 miljoen euro voor Bellingham. Dat bedrag kan via bonussen nog verder oplopen.

Real Madrid heeft al langer een oogje op Bellingham, net als Liverpool en Manchester City. In de afgelopen dagen werd al duidelijk dat Madrid de nieuwe bestemming zou worden van de Engelsman. De transfer is toen in een stroomversnelling terechtgekomen. Real Madrid maakt nog geen melding van de transfer, maar via een bijzonder persbericht bevestigt Dortmund dat Bellingham naar Real gaat. 

Op social media meldt de Duitse club namelijk niets over de transfer, terwijl de transferaankondiging op de website slechts één zin bevat. In een persbericht, dat naar mediarelaties is verstuurd, gaat Dortmund wel iets dieper in op de transfer. Zo schrijft de nummer twee van Duitsland dat het 103 miljoen euro krijgt van Real Madrid, wat nog op kan lopen tot een kleine 134 miljoen. 

Bellingham kan daarmee de duurste speler uit de clubhistorie van Real Madrid worden. Nu is Eden Hazard nog de duurste aankoop, met een transfersom van 115 miljoen. Recent maakte De Koninklijke echter bekend dat de Belg komende zomer transfervrij is, na een teleurstellende periode in de Spaanse hoofdstad. Met de komst van Bellingham en de eerder aangetrokken Aurélien Tchouaméni en Eduardo Camavinga sorteert Real Madrid voor op eventuele exits van Toni Kroos (33) en Luka Modric (37). De twee bevinden zich in de herfst van hun loopbaan. 

In totaal speelde Bellingham drie jaar voor Borussia Dortmund, dat hem in de zomer van 2020 voor dertig miljoen euro overnam van het noodlijdende Birmingham City. In Duitsland werd de jonge middenvelder een grote naam in het internationale voetbal en legde hij beslag op de DFB Pokal. Recent greep Bellingham ternauwernood naast de Duitse landstitel met Dortmumd.