Genk-voorzitter over VAR tegen Antwerp: “Ik zeg niet dat we kampioen waren dan...”

Genk-voorzitter over VAR tegen Antwerp: “Ik zeg niet dat we kampioen waren dan...”

07-06-2023 18:33
56

Genk-voorzitter Peter Croonen merkt toch een aantal zaken op bij de VAR na de wedstrijd tegen Antwerp. Croonen zag de titel in de laatste minuten uit hun handen glippen en stelt nu toch enkele vragen bij de beslissingen eerder in de wedstrijd. 

Drie kampioenen in één helft. Het scenario van de finaledag van de play-offs om het Belgisch kampioenschap was adembenemend, tot de laatste minuut. Toby Alderweireld bezorgde Antwerp in blessuretijd de titel, tot ongenoegen van Union Saint-Gilloise en KRC Genk.

In een gesprek met Het Belang van Limburg uitte Genk-voorzitter Croonen toch wat kritiek op het gebruik van de VAR. Een aantal controversiële fases riepen toch vragen op bij de voorzitter. "Ik ben blij dat een aantal media dit ook hebben opgemerkt”, begint Croonen. “

Ze zijn het met ons eens dat het mogelijk is om bepaalde vragen te stellen. Want het is heel moeilijk geworden om als club beleefd je mening te geven over dit onderwerp." Croonen is er verder meteen bij om toch enkele zaken te nuanceren. 

"Ik zeg niet dat we kampioen waren geworden als we een penalty hadden gewonnen. En je kunt het resultaat niet veranderen. Maar ik hoop wel dat we de uitdaging aangaan om een open en eerlijk debat te voeren over het beheer van het spel en VAR in het bijzonder."