Mintjens-verhaal uitgeklaard: Als het over geld gaat, spelen er geen emoties

Mintjens-verhaal uitgeklaard: "Als het over geld gaat, spelen er geen emoties"

07-06-2023 15:45
31

In de euforie van de historische titel schreeuwde Paul Gheysens nog eens zijn frustratie van de daken. Hij hoopt zo snel mogelijk tot een overeenkomst te komen met de familie Mintjens over de grond onder tribune 2, waardoor daar voorlopig niet gebouwd kan worden. Financieel journalist Ludwig Verduyn geeft tekst en uitleg bij de huidige patstelling.

De gronden waar Tania Mintjens vandaag de dag nog steeds het erfpachtrecht over bezit , zijn al sinds oudsher eigendom van haar familie. Opvallend: hoewel het geschil al jaren aan de gang is, ontmoetten Mintjens en Gheysens elkaar nog nooit persoonlijk. Beide hoofdrolspelers menen nochtans het beste voor te hebben met de oudste club van ons land ... Mintjens woont in Engeland en laat haar zaken behartigen door een financieel adviseur, Francis Vanderhoydonck, die vroeger nog bij Generale Bank werkte.

In een eerder impulsieve bui riep Gheysens op om eindelijk te onderhandelen over een akkoord. In één klap sleurde hij ook Antwerps burgemeester Bart De Wever bij die onderhandelingen. Expert ter zake Verduyn vindt dat geen al te beste ingreep. "Je zou verwachten dat je zoiets discreet rond de tafel bespreekt, maar Gheysens heeft ook zijn eigen stijl. Hij is niet bang van provocatie. Dat is wat hij nu doet", aldus Verduyn bij Sporza.

"Achterliggende agenda's?"
Mogelijk spelen er andere factoren op de achtergrond, speculeert Verduyn. "Toen Gheysens nog anoniem investeerde in Antwerp heeft hij al eens een deel van de openstaande schulden betaald aan de familie Mintjens. Misschien is dat destijds niet al te vlot verlopen en is het daardoor iets persoonlijks geworden?", lanceert hij een hypothese.

Hoe dan ook zullen beide partijen het spel hard spelen, voorspelt Verduyn. "Als het over geld gaat, spelen er geen emoties meer, alleen harde argumenten. Ik weet niet wat er speelt, maar ik sluit niet uit dat er nog achterliggende agenda's zijn", klinkt het. Volgens hem zal Gheysens "alle middelen inzetten" om de Bosuil zo snel mogelijk af te werken.