'Orban kan naar noorden van Frankrijk, opvolger van David of Openda'

'Orban kan naar noorden van Frankrijk, opvolger van David of Openda'

07-06-2023 15:32
12

Nu munt slaan uit Gift Emmanuel Orban of met hem net een stap voorwaarts zetten op sportief vlak? Dat dilemma lijkt de transferzomer van KAA Gent te zullen domineren. Zowat elke Europese (sub)topclub heeft de naam van de Nigeriaan in het scoutingsboekje gekrabbeld. RC Lens en Lille OSC zijn de laatste twee gegadigden die mee op de kar springen.

Volgens Footmercato zullen beide Noord-Franse kemphanen straks opnieuw een verbeten strijd uitvechten, ditmaal echter buiten de witte kalklijnen. Zowel Lens als Lille ziet de komst van Orban namelijk zitten. Zijn verhaal is intussen bekend: als wintertransfer uit de Noorse Tweede Klasse verbaasde de spits vriend en vijand door 20 keer te scoren in 22 optredens als Buffalo.

Bij Gent beseffen ze dat ze goud in handen hebben. Footmercato beweert dat Ivan De Witte en Michel Louwagie een prijskaartje van vijftien tot twintig miljoen euro rond zijn nek hebben gehangen. Lens en Lille hebben blijkbaar al contact met Orban opgenomen en zouden dat kunnen ophoesten, aangezien hun huidige topspitsen hoogstwaarschijnlijk deze zomer verkassen.

Dat zijn overigens twee oude bekenden. Bij Lens beleefde Openda een droomseizoen in de Ligue 1. Hij wordt het hof gemaakt door verschillende topclub, vooral in Engeland en Italië. In Lille loopt dan weer Jonathan David rond. Die maakte er deze jaargang zelfs nog drie meer dan Openda (24). Ook hij staat op vertrekken.