Kortrijk hervat met medische proeven, maar chaos is troef in Guldensporenstadion

Kortrijk hervat met medische proeven, maar chaos is troef in Guldensporenstadion

07-06-2023 15:15
2

De spelers van KV Kortrijk zijn woensdag voor het eerst weer samen gekomen met het oog op het komende seizoen. Nu ja, toch de spelers die er momenteel nog onder contract staan ... Nu de club in de uitverkoop staat, hangen er veel vraagtekens boven Kortrijk, vooral op personeelsvlak.

Het is intussen algemeen bekend dat Vincent Tan een nieuwe overnemer zoekt voor KVK. De Maleisische zakenman kocht in 2015 de meerderheid van de aandelen in het Guldensporenstadion, maar heeft het na acht jaar wel gezien. Hij probeert nog wat winst te behalen op zijn investering. Burnley FC zou een concrete gegadigde zijn, maar witte rook is er voorlopig nog niet.

Datzelfde geldt voor de positie van hoofdtrainer, merkt Het Nieuwsblad op. Nadat Bernd Storck het behoud verzekerde, kondigde hij prompt zijn vertrek aan. Tot op heden heeft KVK nog geen opvolger te pakken. Vincent Euvrard wordt genoemd, maar ook daar is het wachten op een doorbraak, mede door de impasse aan de bestuurstop. Deze woensdag stonden de medische proeven op het programma, volgende maandag wacht de eerste training. Die zal uit nood geleid worden door ... Joseph Akpala! Die was de voorbije maanden al assistent.

Tot slot beschikt Kortrijk voorlopig alles behalve over voldoende spelers om het seizoen aan te vatten. Terwijl Faïz Selemani, Abdelkahar Kadri en Tsuyoshi Watanabe op het punt staan om te vertrekken, blijft er aan inkomende zijde nauwelijks nieuws te rapen.