UPDATE: ‘Naast Lukaku en Batshuayi ook geen Vertonghen op training’

UPDATE: ‘Naast Lukaku en Batshuayi ook geen Vertonghen op training’

07-06-2023 09:05 Laatste update: 12-06-2023 21:12
13

Domenico Tedesco, de bondscoach van de Rode Duivels, legt zijn keuze uit voor de ervaren RSC Anderlecht verdediger Jan Vertonghen. De verdediger van Anderlecht liep de Jupiler Pro League Play-Offs mis en heeft al weken geen professionele voetbalwedstrijd in de benen.

Tedesco legt eerst uit waarom hij nu voor meer spelers uit de Jupiler Pro League gekozen heeft, waar hij eerst voornamelijk selecteerde vanuit buitenlandse competities.  “Ik heb de spelers in de Belgische competitie langer kunnen analyseren. Ik geef nu de kans aan wat andere spelers om zich te tonen”, citeert Het Nieuwsblad de bondscoach.

Tedesco gaat vervolgens dieper in op de keuze voor 36-jarige Vertonghen. “Het klopt dat het geen ideale situatie is, laat dat duidelijk zijn. De eerste weken lag de nadruk op de behandeling van zijn enkel. Hij werkte de voorbije weken in de fitness in Tubize, dus ik spreek hem dagelijks. We zullen ons best doen om hem in een goede conditie te brengen”, besluit de bondscoach.

Update: Jan Vertonghen ligt al een tijdje stil met RSC Anderlecht en de verdediger ontbrak ook nog op de training van de Rode Duivels. Ook Romelu Lukaku (later door de Champions League-finale) en Michy Batshuayi trainden niet, dat meldt Het Laatste Nieuws.