Wieffer was eerst dichtbij overstap naar Union SG, 'Feyenoord paste beter'

Wieffer was eerst dichtbij overstap naar Union SG, 'Feyenoord paste beter'

07-06-2023 08:46

Mats Wieffer was een jaar geleden dicht bij een overstap naar Union SG, maar toen Feyenoord kwam, was de middenvelder verkocht. Wieffer wilde ook wel met eigen ogen zien dat Arne Slot 'meer dan een goede trainer' is.

Voetbal International legt Oranje-international Wieffer in een interview voor dat hij aanvankelijk dicht bij een move naar Union was. "Precies een jaar geleden stond ik voor een lastige beslissing in mijn carrière", zegt de Oranje-international. "Wat was de juiste vervolgstap na Excelsior? We waren net gepromoveerd naar de Eredivisie, na die bizarre wedstrijd tegen ADO Den Haag, toen we 3-0 en 4-3 achter kwamen en uiteindelijk na strafschoppen alsnog wonnen."

"Ik had besloten dat ik toe was aan een volgende stap. Toen kwam Feyenoord en dat paste eigenlijk nog veel beter", gaat Wieffer verder. "Ik speelde al twee jaar in Rotterdam, woonde in Dordrecht, kende de regio en de mentaliteit. Daarbij vond ik Feyenoord altijd al de mooiste club. Als jonge jongen uit Borne was ik dan wel officieel voor FC Twente, maar kort daarachter kwam echt wel Feyenoord."

Wieffer was ook nieuwsgierig naar Slot. "Ik had natuurlijk al wel gehoord van spelers dat Arne Slot een meer dan goede trainer is, dat jongens zich onder zijn leiding écht ontwikkelen. Ik wilde dat wel eens meemaken, inderdaad. De trainer was op vakantie en belde me via Face-Time. Hij legde uit hoe hij werkte, wat zijn plannen waren en wat hij van mij verwachtte. Dat klinkt dan allemaal mooi, maar vervolgens moet je het zelf doen."