De Wever over speech Gheysens (Antwerp): Weet niet of het helpt, zo op de bühne

De Wever over speech Gheysens (Antwerp): "Weet niet of het helpt, zo op de bühne"

07-06-2023 08:18
62

Bart De Wever, de burgemeester van Antwerpen, reageert op het “kwade oog” dat hij kreeg van Antwerp-voorzitter Paul Gheysens op zijn toespraak maandag. De Wever legt uit dat dit een delicaat probleem is, maar dat de stad geen grondpositie heeft in de zaak.

Gheysens richtte zich in zijn toespraak tot de burgemeester om het stadiondossier uit het slop te halen. Volgens De Wever gaat het hier om een zaak tussen private partijen. “Wij hebben als stad geen grondpositie in de zaak”, citeert Sporza De Wever.

De pijlen van Gheysens zorgden bij De Wever voor gefronste wenkbrauwen. "Ik dacht het dossier discreet, achter de schermen te bekijken. Ik weet niet of het helpt om zulke dingen uit te spreken op de bühne”, vertelt De Wever.

De Wever ziet de nood van de tribuneproblemen bij landskampioen Royal Antwerp FC en hoopt dat beide partijen er wel uit gaan komen. “Wij hebben geen grondpositie in de zaak, we kunnen enkel faciliteren. Op Beerschot zijn we de huisbaas, op Antwerp niet", besluit De Wever.

De beide partijen waar burgemeester De Wever het over heeft is aan de ene kant bouwheer/voorzitter Paul Gheysens en aan de andere zijde de familie Mintjens die (deels) grondeigenaar is op de Bosuil.