Tedesco over selectie Trésor: “Ken hem nu meer in detail, fantastisch seizoen”

Tedesco over selectie Trésor: “Ken hem nu meer in detail, fantastisch seizoen”

07-06-2023 07:04 Laatste update: 08:17
4

Domenico Tedesco, de bondscoach van de Rode Duivels, heeft uitleg gegeven over zijn selectie. Mike Trésor, de aanvallende middenvelder van KRC Genk, zit er nu wel bij. Tedesco vertelt waarom hij nu wel gekozen heeft voor de ‘Speler van het Jaar’ van de Jupiler Pro League.

Tedesco houdt geen blad voor de mond wanneer hij vertelt over zijn selectie van Trésor “Ik ga eerlijk zijn: nu Trossard er wegens onbeschikbaarheid niet bij is, kwam er een plaats vrij. Ik heb nu ook meer tijd gehad om Trésor te volgen. Ik kende hem wel maar was pas 3,5 weken bondscoach toen ik in maart een eerste selectie moest maken”, citeert Het Nieuwsblad Tedesco.

Tedesco vertelt vervolgens dat Trésor het heeft verdiend om geselecteerd te worden met zijn zeer sterke Jupiler Pro League-seizoen. “Nu ken ik hem meer in detail. Hij speelde een fantastisch seizoen bij Genk, brak met 24 assists het record. Nu kan hij zich tonen”, besluit de bondscoach.

De wedstrijden waar de Rode Duivels zich voor op mogen maken zijn de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Oostenrijk en Estland. België ontvangt op 17 juni Oostenrijk en op 20 juni gaat België op bezoek in Estland.