Keuze Tielemans groeit enkel: 'Ook Emery wil hem graag naar Aston Villa loodsen'

Keuze Tielemans groeit enkel: 'Ook Emery wil hem graag naar Aston Villa loodsen'

06-06-2023 23:44
14

Na enkele mooie jaren is het avontuur van Youri Tielemans bij Leicester City op een valse noot geëindigd. The Foxes degradeerden, uitgerekend in het afscheidsjaar van de Rode Duivel. Die is deze zomer namelijk transfervrij. Ook Aston Villa ziet zijn komst wel zitten.

De voorbije weken en maanden werd Tielemans al met een karrenvracht aan mogelijke overnemers in verband gebracht. Niet verwonderlijk, aangezien geïnteresseerde clubs geen transfersom hoeven neer te tellen voor zijn diensten. Onder meer AS Roma, Paris Saint-Germain, Arsenal FC en Newcastle United kregen vaak een vermelding.

Nu is daar een nieuwe gegadigde bovenop gekomen, weet The Athletic: Aston Villa. Onder Unai Emery, die in oktober 2022 overnam, werkte de club een dijk van een seizoen af, waardoor het zich voor het eerst in ruim een decennium nog eens wist te plaatsen voor Europees voetbal. Die uitdaging wil Villa aangaan mét Tielemans in de gelederen. Naar verluidt is Emery erg gecharmeerd van onze landgenoot en zal hij er alles aan doen om hem te overhalen.

Volgens The Athletic zal Aston Villa snel een voorstel doorsturen naar (het management van) Tielemans. In het verleden slaagde de club uit Birmingham er al enkele keren in om succes te oogsten met transfervrije rekruten.