Vermeeren kan het amper geloven: In minder dan een jaar tijd, geweldig gevoel

Vermeeren kan het amper geloven: "In minder dan een jaar tijd, geweldig gevoel"

06-06-2023 22:44

Zelden beleefde een youngster zo'n stormachtige doorbraak in de Jupiler Pro League als Arthur Vermeeren. Met zijn Royal Antwerp FC kaapte hij zowaar een historische dubbel weg en bovendien speelde hij daar zelf een hoofdrol in. Als klap op de vuurpijl kwam daar de onderscheiding voor 'Talent van het Seizoen' bovenop, tot zijn grote vreugde.

Op de Pro League Awards, die aan het einde van het seizoen de beste spelers uit onze JPL nog eens in de bloemetjes zette, mocht Vermeeren de trofee voor grootste talent in ontvangst nemen. Het is de zoveelste mijlpaal in zijn nog bitter jonge loopbaan. "Dat ik zo snel deze stappen heb gezet, en dit allemaal mag meemaken in minder dan een jaar tijd, geeft mij een geweldig gevoel", reageert hij bij Gazet van Antwerpen.

Voor Vermeeren gaat het inderdaad razendsnel. Vlak voor het WK in Qatar kwam de toen amper zeventienjarige middenvelder voor de eerste keer piepen in het A-elftal van The Great Old. Na de WK-onderbreking koos Mark van Bommel resoluut voor het raspaardje. Dat legde hen beiden geen windeieren.

Vermeeren is vereerd om zich 'Talent van het Seizoen' te mogen noemen. "Ik ben trots omdat deze erkenning van de collega-profvoetballers komt. Het is een motivatie om nóg harder te werken", verzekert hij. Op de erelijst volgt Vermeeren Charles De Ketelaere op. Beide heren betwisten later deze maand het EK U21 in Georgië en Roemenië.