Lukaku kraakt in interview over grootvader: Bij elke goal kijk ik naar boven

Lukaku kraakt in interview over grootvader: "Bij elke goal kijk ik naar boven"

06-06-2023 22:29 Laatste update: 22:32

Romelu Lukaku heeft het hart op de tong en durft dat geregeld ook eens te tonen. In een exclusief interview met Darren Lewis bij Sky Sports is de Belgische recordschutter openhartiger dan ooit. Wanneer hij zijn overleden grootvader ter sprake brengt, kan Lukaku het niet droog houden.

Zo vaak spreekt hij niet over zijn familieleven, maar het is al langer bekend dat de Rode Duivel erg begaan is met zijn naasten. Dat geldt zeker voor zijn opa, die al enige tijd gestorven is. "Mijn grootvader was mijn nummer één", moet Big Rom dan al eens snikken. "Hij was mijn grootste fan. Elke keer als ik speelde ...", aldus Lukaku, waarna hij opzichtig applaus geeft. Vervolgens kraakt onze landgenoot volledig en barst in tranen uit. "Het is voor hem. Het is voor hem."

"Alle doelpunten die ik elke dag scoor ... Ik kijk naar boven, naar hem, al sinds mijn twaalfde. Elke keer wanneer ik mijn mama zie in de tribune, kijk ik naar boven naar hem en zeg ik: "Ik heb het gedaan, ik heb het gedaan". En het maakt niet uit hoe lang dat verlies geleden is. Dat zijn familiezaken. Hij betekende alles voor mij", besluit een ontroerde Lukaku.

De timing van het interview is best opmerkelijk te noemen, zo enkele dagen voor de Champions-League-finale tussen Manchester City en het Internazionale van Lukaku. Of onze landgenoot daarin aan de aftrap mag verschijnen, is nog maar de vraag. De voorbije maanden koos Simone Inzaghi in de belangrijke duels haast steevast voor Edin Dzeko.