Grote opluchting voor FC Barcelona: transfervrij vertrek Gavi uitgesloten

Grote opluchting voor FC Barcelona: transfervrij vertrek Gavi uitgesloten

06-06-2023 21:45

FC Barcelona is succesvol in beroep gegaan tegen de uitspraak van een Spaanse rechter die de inschrijving van Gavi terugdraaide. De Spaanse landskampioen hoeft nu niet meer bang te zijn dat de vertrekclausule in zijn nieuwe contract in werking zal treden. 

Gavi tekende eerder dit jaar een nieuw contract bij Barcelona, dat de achttienjarige middenvelder daarmee wilde belonen voor zijn stormachtige ontwikkeling. Het contract werd later door een rechter echter ongeldig verklaard, vanwege protest door La Liga. De verbintenis werd niet goedgekeurd omdat Barcelona met zijn salarishuishouding de financiële regels aan zijn laars lapte. 

Dinsdag is er een nieuwe uitspraak gedaan, waaruit naar voren is gekomen dat Barça Gavi alsnog kan registreren. Als dat niet was gelukt, dan was de Spanjaard deze zomer transfervrij. Begeleiders van het supertalent hadden in het contract laten opnemen dat de verbintenis ongeldig zou worden verklaard als de club niet in staat zou zijn om hem te registreren. 

Dat is nu verleden tijd. Het contract van Gavi is per direct geldig, waardoor hij tot medio 2026 vastligt op Camp Nou. In het contract is een vaste afkoopsom van één miljard euro opgenomen.