OFFICIEEL: Benzema heeft transfer naar Midden-Oosten te pakken

OFFICIEEL: Benzema heeft transfer naar Midden-Oosten te pakken

06-06-2023 20:10 Laatste update: 20:20

Karim Benzema gaat zijn loopbaan vervolgen bij Al-Ittihad. De 35-jarige spits, die na veertien seizoenen afscheid nam van Real Madrid, tekent een contract voor drie seizoenen bij de kampioen van Saudi-Arabië.

Benzema kwam in 2009 bij Real Madrid en vertrekt na onder meer vijf Champions League-eindzeges en vier landstitels. Een transfer naar Saudi-Arabië diende zich al even aan en is nu rond. Volgens diverse media heeft de Fransman een duizelingwekkend contract ter waarde van tweehonderd miljoen euro ondertekend. Daarmee gaat hij evenveel opstrijken als Cristiano Ronaldo, die bij concurrent Al Nassr speelt.

De geruchten waren al lange tijd gaande, maar nu is de overstap dus definitief. Er staan nog een hoop meer Europese topspelers in de belangstelling van de clubs uit Saoedi-Arabië. Voetballers als Jordi Alba, Sergio Busquets, N'Golo Kanté en Lionel Messi staan ook op de nominatie om de overstap naar het Midden-Oosten te maken. 

Dinsdag nam Benzema definitief afscheid van Real Madrid. De Fransman had liever zijn loopbaan afgesloten in de Spaanse hoofdstad. "Ik wilde mijn carrière hier afsluiten, maar soms komt er een nieuwe kans", waren de woorden van de huidige houder van de Ballon D'Or.