Benzema verrast door eigen vertrek: 'Ik wilde mijn carrière hier afsluiten'

Benzema verrast door eigen vertrek: 'Ik wilde mijn carrière hier afsluiten'

06-06-2023 16:12
2

Karim Benzema had zijn vertrek bij Real Madrid niet aan zien komen. Dinsdag nam de 35-jarige spits tijdens de officiële ceremonie in het Estadio Santiago Bernabéu afscheid van De Koninklijke.

Het lijkt erop dat Benzema zijn loopbaan gaat vervolgen bij het Saudische Al-Ittihad. "Ik wilde mijn carrière hier afsluiten, maar soms komt er een nieuwe kans", zegt de Fransman tijdens zijn speech. Benzema hield het kort tijdens zijn toespraak. "Ik zal Real Madrid nooit vergeten. Dat is onmogelijk, want het is de beste club in de geschiedenis. Maar ik denk dat de tijd is gekomen om te vertrekken en een nieuw avontuur aan te gaan. Bedankt, Madrid. Ik heb het geluk gehad om mijn jeugddroom in vervulling te laten gaan."

Voorzitter Florentino Pérez sprak even daarvoor zijn woord van dank uit aan Benzema. "Beste vrienden, vandaag vertrekt een van de meest ongelooflijke voetballers in onze geschiedenis. Bedankt, Karim, voor dit liefdesverhaal dat we al samen hebben beleefd en dat inmiddels eeuwig is."

De prijzenkast van Benzema is gigantisch. Bij Real won hij vier landstitels, drie keer de Copa del Rey, viermaal de Spaanse supercup, vijf keer de Champions League, vier keer de Europese supercup en vijfmaal het WK voor clubteams. In 2022 legde hij beslag op de Ballon d'Or.