'PSG gaat op zoek naar een nieuwe trainer, afscheid genomen van Galtier'

'PSG gaat op zoek naar een nieuwe trainer, afscheid genomen van Galtier'

06-06-2023 15:35

Paris Saint-Germain heeft trainer Christophe Galtier op straat gezet, melden diverse Franse media, waaronder Le Parisien. De 56-jarige oefenmeester moet het veld ruimen wegens tegenvallende resultaten en een racismerel.

Directeur Luis Campos heeft Galtier het nieuws naar verluidt dinsdagochtend overgebracht. PSG won weliswaar de Franse landstitel, het ultieme doel voor de Parijzenaren is het winnen van de Champions League. Daar is Galtier niet in geslaagd. Bayern München was in de achtste finales te sterk voor PSG en deze voortijdige exit wordt Galtier fataal.

Ook in de Coupe de France ging het vroeg mis. In de achtste finales werd PSG uitgeschakeld door Olympique Marseille. Buiten het veld rommelde het eveneens bij de landskampioen en lag Galtier onder vuur. De trainer wordt beschuldigd van racisme en islamofobie in de periode dat hij aan het roer stond bij OGC Nice.

Galtier is nog geen jaar in dienst geweest bij PSG. In de zomer van 2022 volgde hij Mauricio Pochettino op. Het is nog onduidelijk wie Galtier moet gaan opvolgen. Xavi Alonso, Luis Enrique en Julian Nagelsmann worden gelinkt aan PSG.