Ex-speler van Club Brugge riskeert cel: Hij heeft begeleiding nodig

Ex-speler van Club Brugge riskeert cel: "Hij heeft begeleiding nodig"

06-06-2023 13:16 Laatste update: 13:34
4

Een ex-profvoetballer van Club Brugge riskeert een celstraf van tien maanden. O.A. (30) nam geld uit de kassa in een Kortrijks café en was daarmee niet aan zijn proefstuk toe. 

O.A. was op zijn zestiende een beloftevolle voetballer en versierde zo een profcontract bij Club Brugge. Het noodlot sloeg echter toe voor hem. Hij scheurde een jaar later zijn kruisbanden en kwam nooit op zijn oude niveau. Het zorgde voor een neerwaartse spiraal bij de jonge speler.

O.A werd inmiddels al acht keer veroordeeld voor diefstal, maar werd opnieuw betrapt. Hij profiteerde van onoplettendheid bij de uitbater en nam geld uit de kassa, maar werd betrapt door andere klanten. Hij vluchtte weg, maar werd onderschept door de politie.

Zijn advocaat pleitte voor een mildere straf. "Op het moment van de feiten kwam mijn cliënt net uit een ontwenningskliniek", citeert Het Nieuwsblad. "Hij komt nochtans uit een warm nest en werd op zijn zestiende profvoetballer bij Club Brugge. Een jaar later scheurde hij echter zijn kruisbanden en was zijn droom aan diggelen. Hij begon te drinken, raakte op het verkeerde pad en zit nog steeds in een penibele situatie. Hij heeft vooral begeleiding nodig."