'Benzema (35)  zet handtekening onder driejarig contract bij Al-Ittihad'

'Benzema (35) zet handtekening onder driejarig contract bij Al-Ittihad'

06-06-2023 11:10

Het is een kwestie van tijd tot de transfer van Karim Benzema naar Al-Ittihad wereldkundig wordt gemaakt. Het Franse persbureau AFP meldt dat de 35-jarige spits zijn handtekening al heeft gezet.

Vorige week werd bekend dat Benzema Real Madrid na veertien jaar ging verlaten. AFP weet dat de Fransman zich voor drie seizoenen verbindt aan Al-Ittihad, de kampioen van de Saudische competitie. Na Cristiano Ronaldo, die actief is bij concurrent Al Nassr, is Benzema de tweede Ballon d'Or-winnaar die naar Saudi-Arabië trekt.

Eerder brachten Spaanse media al naar buiten dat Benzema honderd miljoen euro per jaar gaat verdienen bij Al-Ittihad. Daarnaast krijgt de Franse spits een bonus voor het promoten van het kandidaatschap van Saudi-Arabië voor het organiseren van het WK 2030. Naast Ronaldo en Benzema richten de Saudische autoriteiten zich ook op het binnenhalen van Lionel Messi, Sergio Ramos, Luka Modric, Jordi Alba, Sergio Busquets, Hugo Lloris, N'Golo Kanté, Ángel Di María.

Benzema trekt met een indrukwekkende palmares richting het Midden-Oosten. In veertien seizoenen Real won hij onder meer vijf keer de Champions League en vier keer La Liga. De 97-voudig international van Frankrijk scoorde 354 keer en gaf 165 assists in 648 officiële optredens.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!