Pijnlijk voor Genk, Referee Department geeft toe dat penalty kon tegen Antwerp

Pijnlijk voor Genk, Referee Department geeft toe dat penalty kon tegen Antwerp

05-06-2023 18:27
51

KRC Genk liet zich zondag in de slotfase tegen Royal Antwerp FC de kaas van het brood eten. Door de late gelijkmaker van Toby Alderweireld (2-2) pakte The Great Old de titel. Bij Genk claimde men tijdens de match een strafschop. Volgens Het Professional Refereeing Department hadden de Limburgers die ook kunnen krijgen. 

In de tweede helft van Genk – Antwerp gaat Joseph Paintsil na een contract met Gaston Avila tegen de grond. Bij Genk verwacht men een strafschop, maar enkel geel voor Paintsil vanwege protest volgt. “Een penalty had hier gekund als de scheidsrechter dat op het veld had beslist”, stelt Bertrand Layec.

“Ik denk dat er een contact is. De scheidsrechter heeft geoordeeld dat de verdediger zijn voet heeft gezet om de bal af te blokken. We zien een contact tussen aanvaller en verdediger. De aanvaller valt iets te makkelijk. Dit is een beslissing die op het veld moet gebeuren. U moet weten dat in de grijze zone de scheidsrechter de vrijheid heeft om te beslissen. Die avond heeft hij dat niet gedaan”, merkt Layec op.

De VAR kwam niet tussen. Volgens Layec is dat correct. "Een VAR-interventie wordt hier niet verwacht."