'Liverpool troeft Manchester United af voor komst van Mac Allister'

'Liverpool troeft Manchester United af voor komst van Mac Allister'

05-06-2023 13:10

Alexis Mac Allister wordt de eerste zomeraanwinst van Liverpool, zo verzekeren The Times en Fabrizio Romano. The Reds zijn al lang bezig met een transfer van de wereldkampioen, maar hopen de speler deze week te presenteren. Manchester United vist daardoor definitief achter het net.

Het is inmiddels geen geheim meer dat Liverpool hoopt op de komst van Mac Allister, die zelf graag de overstap naar Anfield wil maken. De Argentijn heeft een afkoopclausule in zijn contract staan, waardoor een transfer snel gerealiseerd moet kunnen worden. Het is echter onduidelijk hoeveel Liverpool precies gaat betalen aan Brighton & Hove Albion voor Mac Allister. Er worden bedragen van tussen de 52 en 70 miljoen euro genoemd. Volgens Fabrizio Romano betaalt Liverpool in ieder geval 'veel minder' dan het laatstgenoemde bedrag.

Manchester United had ook een oogje op Mac Allister. De middenvelder wil echter per se naar rivaal Liverpool verkassen, waardoor The Red Devils hun pijlen nu op Mason Mount hebben gericht. Diezelfde Mount werd op zijn beurt ook genoemd bij Liverpool, maar de nummer vijf van de Premier League ziet Mac Allister liever komen.

Mac Allister staat nu vier jaar onder contract bij Brighton, dat hem voor acht miljoen euro oppikte bij Argentinos Juniors. De international speelde in die periode ook nog op huurbasis bij Boca Juniors. Op het WK in Qatar was Mac Allister één van de verrassingen.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!