Arokodare verliest titel bij KRC Genk: Voel me wél een kampioen

Arokodare verliest titel bij KRC Genk: "Voel me wél een kampioen"

05-06-2023 12:00
3

Tolu Arokodare kon zondag scoren tegen Antwerp, maar het bleek op de valreep niet voldoende voor de titel. Toch voelt de Nigeriaan zich naar eigen zeggen kampioen. 

"Ik kan nog steeds niet geloven wat er gebeurd is", zo reageert Arokodare bij Het Belang Van Limburg. "Je weet dat voetbal een gekke sport is, waarin alles kan gebeuren. Maar dit? In de kleedkamer bleef iedereen met een gebroken hart achter. Zo verdrietig wilden we het seizoen niet afsluiten.”

Arokodare vindt wel dat KRC Genk de titel verdiende. "Ik voel me wel een kampioen. Daar hoef je de titel trouwens niet voor te pakken. Weet je, elke speler van dit team heeft dit seizoen van de eerste dag tot de allerlaatste seconde gevochten. Dan zijn wij kampioenen. Ook maken we met die tweede plek nog steeds kans op de groepsfase van de Champions League. Het had dus nog erger gekund."

Arokodare werd in de winterstop gehaald als opvolger voor de vertrokken Paul Onuachu, maar sukkelde maandenlang met blessures. Lag daar het verschil voor de Limburgers?