Aanvoerder Vanaken na Union - Club Brugge: “Als sportman voel je mee met Union”

Aanvoerder Vanaken na Union - Club Brugge: “Als sportman voel je mee met Union”

05-06-2023 09:59
5

Hans Vanaken, de aanvoerder van Club Brugge, blikt terug op de bizarre ontknoping van de Jupiler Pro League. Vanaken wist met Club Brugge met 1-3 te winnen uit bij Union SG, waardoor Royal Antwerp FC uiteindelijk kampioen werd.

Vanaken reageert empathisch op de teleurstelling van Union, de ploeg was virtueel tot de 89e minuut kampioen van België. "Als sportman voel je uiteraard mee met Union. Ze hebben er een fantastisch seizoen opzitten en mogen fier zijn op wat ze gedaan hebben. Maar ik heb altijd gezegd dat wie op het einde op plaats 1 staat, ook de verdiende kampioen is, dat is nu Antwerp", citeert Sporza Vanaken.

Vanaken ziet ook in dat Union vergat om de wedstrijd op slot te gooien tegen Club Brugge. "Union heeft het zelf niet afgemaakt en we wisten dat het een gek einde kon worden en dat is het ook geworden", besluit de aanvoerder van Club Brugge.

Vanaken en Club Brugge beleefden in de Jupiler Pro League verder een teleurstellend seizoen. Toch kwam de aanvoerder nog tot redelijke statistieken. In 40 wedstrijden Jupiler Pro League kwam Vanaken tot veertien doelpunten en zes assists.