Cuypers over penalty-moment Gent-Standard: “Wou de bal aan Orban geven”

Cuypers over penalty-moment Gent-Standard: “Wou de bal aan Orban geven”

05-06-2023 10:16
1

Cuypers, de spits van KAA Gent, sloot zijn seizoen zeer sterk af door in de laatste wedstrijd van de European Play-Offs een hattrick te maken tegen Standard. Het werd 3-1 en daarmee maakte Cuypers zijn eerste hattrick in de Jupiler Pro League. De spits blikt terug op de hattrick en vooral het penalty-moment.

Cuypers kroonde zich dit seizoen ook tot topscorer in de Jupiler Pro League, de spits van Gent vertelt zeer content te zijn met zijn hattrick. “Ik ben heel tevreden met die hattrick, die kwam er vooral dankzij de ploeg. Het zou onnozel zijn om het belang van de ploeg niet te onderstrepen”, citeert Het Laatste Nieuws Cuypers.

Toch was het niet zeker dat er een hattrick zou komen voor Cuypers. De spits blijkt dit seizoen een zeer succesvolle tandem met Gift Orban en Cuypers geeft aan dat hij eigenlijk Orban ook zijn doelpunt gunde. “Ik had uiteraard al twee doelpunten gemaakt op dat moment, dus ik wou de bal aan Gift geven. Maar de rest van de ploeg wist dat ik nog geen hattrick had gelukt in mijn carrière. Zij hebben dan doorgeduwd zodat ik de penalty zou trappen”, deelt Cuypers.

Cuypers heeft de topscorerstitel uiteindelijk ruimschoots weten te winnen. De spits van Gent was dit seizoen goed voor maar liefst 27 doelpunten in de Jupiler Pro League. Zijn naaste achtervolger is spits Ayase Ueda van Cercle Brugge, hij maakte er 22 dit seizoen.