Excuses van Union-plaaggeest Homma (Club Brugge): “Sorry Union”

Excuses van Union-plaaggeest Homma (Club Brugge): “Sorry Union”

05-06-2023 08:34
6

Shion Homma, de invaller van Club Brugge, werd de absolute plaaggeest voor Union SG met een doelpunt en een assist in de absolute slotfase. Club Brugge won uiteindelijk uit bij Union met 1-3. De 22-jarige Japanner deelt zijn excuses aan Union nadat hij er persoonlijk voor zorgde dat Union geen kampioen van België werd.

Er werden eerst de nodige vraagtekens gezet of Club Brugge wel voluit zou gaan tegen Union. Club Brugge heeft meer dan zijn sportieve plicht gedaan en Homma reageert dan ook content op zijn belangrijke rol. “Dit is een prachtige bekroning van mijn eerste seizoen in België, maar het is natuurlijk ook wel zuur voor de thuisploeg. Sorry, Union”, citeert Het Belang van Limburg Homma.

Homma blikte ook nog terug op zijn doelpunt, de Japanner schoot de bal binnen op aangeven van Jack Hendry. “Ik kon alleen maar scoren”, deelt de Japanner. Na zijn doelpunt leverde Homma een assist op Noa Lang die de wedstrijd op slot gooide. In de 100e minuut maakte Cisse Sandra er nog 1-3 van.

Homma kwam dit seizoen vooral uit voor Club NXT, de linkermiddenvelder speelde negentien wedstrijden met Club NXT in de Challenger Pro League. In deze negentien wedstrijden wist de Japanner drie keer te scoren en drie assists af te leveren.