Vrancken feliciteert Antwerp: Drie ploegen zouden allemaal mooie kampioen zijn

Vrancken feliciteert Antwerp: "Drie ploegen zouden allemaal mooie kampioen zijn"

04-06-2023 23:34
28

Het is Wouter Vrancken ei zo na gelukt, maar uiteindelijk mag hij zich toch (nog?) niet de eerste trainer worden die in alle Belgische reeksen kampioen is geworden. Door de onverwachte nederlaag van Union Saint-Gilloise tegen Club Brugge lag de weg nochtans open, totdat Toby Alderweireld de Genkse droom aan diggelen schoot in minuut 94.

Uiteindelijk kwam dat doelpunt ook bij Vrancken als een dreun aan. Hij leefde in de eerste plaats mee met zijn eigen spelers. "Ze hadden het echt super verdiend", liet Vrancken zich ontvallen op zijn perspraatje. Na een ongekende nagelbijter trok Antwerp de titel over de streep. Vrancken laat niet na om de concurrent te feliciteren. "Ik denk dat de drie ploegen allemaal een mooie kampioen zouden zijn. Ik wil Mark ook hartelijk proficiat wensen", verwijst hij naar collega Van Bommel.

Dat neemt vanzelfsprekend niet weg dat de Genkse spelers en trainersstaf bijzonder aangeslagen is. Toch probeert Vrancken vooral het positieve te onthouden. "Als je kijkt naar de eerste training en de eerste speeldag, wat er allemaal gebeurd is en welke jongens er allemaal vertrokken zijn ... Dat je dan nu nog op twee minuten van de titel staat, is toch een mooi moment", bekijkt hij het grotere plaatje.

Voor het overige kan hij zijn manschappen weinig verwijten, ook niet bij dat fatale tegendoelpunt van Alderweireld. "Dat die bal dan nog slecht valt, dat is het enige verschil vandaag. Het was een heel mooi jaar. Alleen de apotheose, die laatste twee minuten, was er te veel aan", besluit Vrancken.