Ook in de rest van Europa hoofdnieuws: titelontknoping spreekt tot de verbeelding

Ook in de rest van Europa hoofdnieuws: titelontknoping spreekt tot de verbeelding

04-06-2023 23:00 Laatste update: 06-06-2023 22:07
4

Niet Union Saint-Gilloise, niet KRC Genk, maar Royal Antwerp FC is de Belgische landskampioen van 2023! De knotsgekke ontknoping op de slotspeeldag was er geen voor hartlijders. Ook buiten onze landsgrenzen keken voetbalminnaars met open mond naar de bloedstollende ontwikkelingen.

Uiteraard werd de kampioenenrace van de Jupiler Pro League ook in Nederland met argusogen gevolgd, met bijzondere focus op het Nederlands getinte Antwerp. Dat het Stamnummer Eén het uiteindelijk ook haalde, schrijft NOS gedeeltelijk (terecht) toe aan trainer Mark van Bommel en zijn team. Ook de Nederlandse openbare omroep zag 'krankzinnige laatste minuten'.

De Engelse BBC omschrijft deze slotspeeldag als 'een dramatisch einde van het seizoen'. Over het Kanaal wordt vooral Toby Alderweireld eruit gelicht, als ex-Spur. 'Alderweirelds schicht in minuut 94 maakte er 2-2 van in Genk en zette het titelfeest in gang, aangezien het voldoende was om de ploeg uit zijn thuisstad voor het eerst in 66 jaar tot kampioen te maken', klinkt het.

'Antwerp sleept Belgisch kampioenschap in de wacht na zot scenario', luidt de titel bij L'Equipe. Ook hier staat de rol van Alderweireld centraal. 'Hij schoot een fantastische trap in de winkelhaak van Maarten Vandevoordt. 66 jaar na hun vorige titel zijn de Antwerpenaren eindelijk nog eens kampioen.'

Zelfs in Mexico volgde men de Belgische titelstrijd op de voet. 'Antwerp berooft Genk en Gerardo Arteaga van de titel in de laatste minuut', titelt de Mexicaanse afdeling van Marca