Van Bommel pakt zijn eerste titel als trainer: Dit is ongelooflijk

Van Bommel pakt zijn eerste titel als trainer: "Dit is ongelooflijk"

04-06-2023 21:37 Laatste update: 21:47
4

Voor het eerst in zijn trainerscarrière heeft Mark van Bommel een titel weten te pakken. Na een ontzettend spannende slotspeeldag kroonde hij zich dan toch tot landskampioen van België met Royal Antwerp FC. Een onvergetelijke dag voor de Nederlander.

"Dit is ongelofelijk", begon Van Bommel in een eerste reactie bij Eleven Sports. "De meeste emoties kwamen eruit na het doelpunt. Je weet niet wat je doet op zo'n moment en rent het veld op", lachte hij. "Ik denk dat Jean Butez in mijn nek sprong en dan besefte ik dat ik op het veld stond."

Het werd uiteindelijk nog een bijzonder spannende slotspeeldag, met een Antwerp dat pas in het absolute slot die titel wist te pakken. "Het scoreverloop was heel gek", weet Van Bommel. "We moesten winnen, omdat Union voorstaat en dan krijg je nog een goal tegen. Dan hebben we anders neergezet. Met Toby (Alderweireld, red.) naast Janssen", analyseerde de coach.

Die ingreep leek ook te werken. "We kregen weer grip op de wedstrijd, net zoals we getraind hebben. Dat het dan zo moet eindigen", doelde hij op het doelpunt van Alderweireld. "Het was zo'n unieke goal van Toby. Dat ie zo in de kruising vliegt... Het is een kind van Antwerp. Op Belgische bodem is dit zeker het mooiste moment, buiten de frieten dan", lachte hij.

De toekomst
Eindigen deed hij nog met nieuws over zijn toekomst bij Antwerp. De club wil graag langer met hem door en zelf lijkt hij daar ook wel zin in te hebben. "Over mijn contract? Ik ga ervan uit dat dat in orde komt", besloot hij.